· 

Kyoto Japanese YUBA Restaurant ”YUBASEN” 京都 宝ヶ池ゆば泉


Yuba is a processed soybean food. The thin skin that forms on the surface of soy milk when it is heated is often used as an ingredient in soups, or eaten as is with soy sauce, etc., just like sashimi.

 ゆば(湯葉、湯波、油皮、豆腐皮)は、大豆の加工食品の一つ。豆乳を加熱した時の表面にできる薄皮でよく吸い物の具として使われたり、刺身と同様にそのまま醤油などをつけて食されます。

 

Appetizer 前菜

季節の前菜 盛り合せ

あたたかいくみあげ湯葉

生ゆばと沖の物2種盛り 


ゆばグラタン

牛フィレ肉と湯葉のサイコロステーキ

旬菜 季節の1品


ゆばのあんかけ 白味噌仕立て 香の物

デザート 豆乳プリン